Deze keer doet Van der Poel zijn hoed af voor Van Aert

  Wout van Aert en Mathieu van der Poel

  Wout van Aert en Mathieu van der Poel laten ook op de weg zien dat ze tot de wereldtop behoren.

  Het respect tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel is groot. Na zijn Wereldbekerzege in het mountainbiken was Van Aert er snel bij om zijn collega-veldrijder te feliciteren. Gisteren deed Van der Poel hetzelfde na de knalprestatie van Van Aert in de tijdrit van de Dauphiné.

  Wout van Aert verbaasde gisteren met zijn eerste zege in de WorldTour, het allerhoogste niveau op de weg. Hij won niet alleen de tijdrit in de Franse rittenwedstrijd Dauphiné, hij zette gevestigde waarden als Van Garderen en Dumoulin ook nog eens op meer dan een halve minuut.

   

  Het regende dan ook felicitaties voor Van Aert. Veldritrivaal Mathieu van der Poel stuurde een tweet de wereld in. Nadat Van Aert zijn hoed had afgedaan voor de prachtprestatie van Van der Poel in de Wereldbeker mountainbike, keerden de felicitaties terug. "Cross is boss (veldrijden is baas)", voegde hij er nog aan toe.

  Meer complimenten voor Van Aert:

  Van Aert: "Slechtste kleurencombinatie ooit"

  Wout van Aert was uiteraard erg opgetogen na zijn tijdrit, alleen had hij liever een ander plunje aangetrokken. Onze landgenoot moest gisteren op zijn appelblauwzeegroene Bianchi aan de slag in de groene puntentrui, in combinatie met een gele helm, zwarte kousen en zwarte (hand)schoenen. "De slechtste kleurencombinatie ooit", foetert hij op Instagram.

  VIDEO: Van Aert finisht met een kanontijd in de Dauphiné