Schrijvers voor EK U21: "Ambitie is natuurlijk om groepsfase te overleven"

  Siebe Schrijvers

  Schrijvers start met ambities op het EK U21.

  16 juni gaat het EK van start voor onze jonge Duivels. De U21-selectie vertoeft momenteel al in Italië om zich voor te bereiden op hun groepsfase. "De poulefase overleven", luidt het Belgische doel volgens Siebe Schrijvers.

  Schrijvers: "Het was niet nodig om de batterijen weer op te laden"

  Siebe Schrijvers en Alexis Saelemaekers bereiden zich in Italië momenteel voor op het EK voor beloften. De Belgische selectie kreeg begin deze maand nog een serieuze opdoffer te verwerken na een 3-0-nederlaag tegen Frankrijk in zijn generale repetitie.

   

  "Dat is nooit leuk", vertelt Saelemakers. "Elke speler moest zich in vraag stellen en met een schone lei beginnen. Maar dinsdag speelden we nog een oefenmatch (achter gesloten deuren tegen een plaatselijke Siciliaanse selectie, red), daar deed iedereen weer vertrouwen op."

   

  Ook Schrijvers was tevreden met de oefenwedstrijd. "Het was goed. Er zitten veel automatismen in deze groep, zowel verdedigend als aanvallend. Tijdens de wedstrijd konden we de tactiek waarop we trainden goed toepassen."

   

  Of het niet moeilijk is om de batterijen weer op te laden na een vermoeiend JPL-seizoen? "Neen, het EK is iets waar we allemaal naar uitkijken", klinkt het bij Schrijvers en Saelemaekers unaniem. Schrijvers: "Maar het klopt wel dat het een lang seizoen was en 1 week vakantie was wat weinig, maar we hebben er veel zin in, de vermoeidheid mag niet in het hoofd zitten."

  De eerste match zal al heel veel beslissen, die bereiden we voor als onze belangrijkste match. Maar natuurlijk is het de ambitie om de groepsfase te overleven.

  Siebe Schrijvers

  "Poulefase overleven is de ambitie"

  Zondag staat de eerste poulewedstrijd op het programma tegen Polen. België zal het niet op een presenteerblaadje aangeboden krijgen met gastland Italië, Spanje en Polen in de poule. "Het is een heel zware poule", weet Schrijvers. "Maar wij hebben ook onze kwaliteiten. De eerste match zal al heel veel beslissen, die bereiden we voor als onze belangrijkste match. Maar natuurlijk is het de ambitie om de groepsfase te overleven."

   

  Naast de zware poule moeten de jonge Duivels ook rekening houden met de warme weersomstandigheden. "Het was erg zwaar om te wennen aan de warmte", zegt Saelemaekers. "Maar de spelers zijn intussen gewend aan het weer." 

   

   "We drinken extra veel omdat we zoveel zweten tijdens training", voegt Schrijvers toe. "En er wordt ook op gelet, we moeten elke ochtend laten zien hoeveel we gedronken hebben."

   

  Om de tijd tussen de trainingen door te doden stond er ook een teamactiviteit op het programma voor Schrijvers en Saelemakers. "Het is vooral veel rusten, trainen en eten, maar er is ook een teamactiviteit." Zo gingen de Duivels woensdag de Etna bezoeken, weliswaar met de Jeep, om hun krachten te sparen.

   

  Die krachten halen de Duivels ook uit hun motivatie, die een boost krijgt dankzij de kapper die speciaal naar Italië afreisde. "Ik zal zeker niet met een blonde coupe tevoorschijn komen", verklapt Schrijvers al. "Maar het kan wel positief zijn voor het vertrouwen van andere spelers." Ook Saelemaekers is tevreden: "Ik zal mijn haar wel mooi laten scheren", lacht de Anderlecht-speler.

  Saelemaekers

  Saelemaekers stoomt zich klaar voor het EK bij de beloften.