Staelens en De Boeck leiden eerste training Lokeren: "In slechtste geval beginnen we in 1B"

  Lorenzo Staelens (l) en Glen De Boeck (r) werken weer samen.

  Sporting Lokeren is als eerste aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen begonnen. Nieuwkomer was Lorenzo Staelens. De oud-international wordt de assistent van hoofdcoach Glen De Boeck.

  "In het slechtste geval in 1B"

  De eerste training werd geleid door Glen De Boeck. Nieuwkomer was Lorenzo Staelens, die de rechterhand wordt van de T1. De twee oud-internationals werkten eerder al samen bij Cercle Brugge, Moeskroen en KV Kortrijk.

   

  In welke afdeling ze komend seizoen aan de slag gaan, is nog niet helemaal duidelijk. Lokeren degradeerde uit de Jupiler Pro League, maar via het Belgische Arbitragehof voor de Sport hoopt de club nog garen te spinnen uit de matchfixingzaak.

   

  "Dat is iets waar we ons nu niet echt moeten mee bezighouden", vertelde De Boeck. "In het slechtste geval is dat 1B, maar als we daar willen meedoen met de top, moeten wij ook keihard werken."

   

  "Ik ben alvast zeer blij dat ik vandaag opnieuw als trainer op het veld kan staan. Ik was de laatste tijd immers enorm veel betrokken bij de overname van de club door Louis De Vries."

  Glen De Boeck.

  Coach blijft: "Een woord is een woord"

  Met de nieuwe eigenaar zal er gebouwd worden aan een nieuwe ploeg in Lokeren. "Er komt sowieso nieuw materiaal bij", gaat Glen De Boeck voort. "Er ligt nog veel werk op de plank, maar dat schuw ik niet."

   

  "We zijn bezig met de vorming van een nieuwe staf, alleen kan ik het niet en dus is Lorenzo er alvast bijgekomen. Ikzelf ben einde contract, maar ik heb een mondeling akkoord. Bij mij is een woord een woord, ook al is er nog niets ondertekend. Dat zal later wel met de nieuwe voorzitter geconcretiseerd worden. Louis De Vries vertoeft nog in het buitenland. Bij zijn terugkomst zal alles in een stroomversnelling terecht komen."

   

  De voorzitter kon de spelers op hun eerste werkdag nog niet toespreken en dus nam de trainer maar het woord. De Boeck: "Ik heb mijn spelers uitgelegd dat de club overgenomen is en dat we heel veel respect moeten hebben voor wat erevoorzitter Roger Lambrecht hier de afgelopen jaren heeft neergezet."

   

  "Er wordt nu gebouwd aan een nieuw Sporting Lokeren. We hebben 7 weken voorbereiding als het 1B is en slechts 6 weken als het 1A is. Ik eis dus volop focus van mijn spelers."

  Voorzitter Louis De Vries vertoeft nog in het buitenland. Bij zijn terugkomst zal alles in een stroomversnelling terecht komen.

  Glen De Boeck over zijn contractverlenging.

  Zonder Deschacht

  Olivier Deschacht was niet van de partij op de eerste training van Lokeren. Het contract van de 38-jarige verdediger liep maar een seizoen op Daknam.

  Beelden van de training in Lokeren:

  Davino Verhulst (l).

  Glen De Boeck en de 18-jarige doelman Robin Mantel.

  Lukas Marecek.

  Mickaël Tirpan.

  Steve De Ridder.

  Bob Straetman

  José Cevallos.