Het rommelt in Lommel, dat aasde op Simons als T1: bestuursleden stappen op

  " "

  De Israëlische sportadvocaat Udi Shochatovitch en zijn rechterhand Rudi Vandenput investeren flink in Lommel.

  Lommel kampt met overnamepijnen. De club haalde vorige maand 2 investeerders aan boord, maar hun nieuwe financiële beleid staat haaks op dat van het oude bestuur. Enkele bestuursleden stapten daarom vandaag op.

  Riant aanbod voor Simons

  De Israëlische sportadvocaat Udi Shochatovitch en zijn rechterhand Rudi Vandenput
  kochten zich na lange gesprekken half juni in bij de club uit 1B
  . De twee hebben hoge verwachtingen, willen op termijn naar 1A en ze willen een nieuw stadion bouwen.

   

  Een belangrijke voorwaarde voor de investeerders was dat het huidige bestuur zou blijven. Dat bestuur wou - als een goede huisvader - de eigenheid van de club bewaken, maar ziet die nu in gevaar komen. 

   

  De nieuwkomers schakelden immers meteen een versnelling hoger. Zo werd Ronny Van Geneugden met de nodige centen als technisch directeur gelokt.

   

  En in de zoektocht naar een nieuwe coach mikten ze op oud-speler Timmy Simons. Simons kondigde maandag groot nieuws aan op Twitter, maar voorlopig maakte hij nog niets bekend. Simons, die toewerkt naar een trainerscarrière, gaf eerder deze week aan geen assistent te worden van Philippe Clement bij Club. Shochatovitch en Vandenput deden hem alvast een (financieel) aanlokkelijk voorstel.

  Ex-manager Vanbrabant: “Andere waarden zijn nu belangrijk in vergelijking met vroeger”

  Greet Vanbrabant was 10 jaar financieel manager voor de Limburgse club. Maar sinds de komst van de nieuwe eigenaars werd duidelijk dat Shochatovitch en co een andere koers willen varen. En daar willen Vanbrabant en enkele collega’s niet in meegaan.

   

  “We zijn er gezamenlijk uitgestapt, al heeft iedereen die beslissing voor zichzelf genomen”, reageerde Vanbrabant bij Sporza. “We willen de nieuwe eigenaars van de club hun ding laten doen.”

   

  “Wij waren het gewoon om jarenlang met een beperkt budget te werken en daar ook nauwgezet mee om te springen. Nu is het een ander gegeven: er zijn meer middelen beschikbaar en die middelen worden duidelijk veel gemakkelijker gespendeerd”, zegt Vanbrabant.

   

  Dat Lommel nood had aan een investeerder was ook voor Vanbrabant duidelijk. “In lijn met de ambities van de club was het nodig om een nieuwe investeerder te vinden. De financiële kloof met de rest in 1B was te groot om het hoofd boven water te houden.”

   

  “Het is logisch dat de nieuwe eigenaars dan hun eigen koers kunnen gaan varen en dat respecteren we. Maar andere waarden zijn nu belangrijk in vergelijking met vroeger. Dat vergt voor ons een grote aanpassing. Dan moet je op een bepaald moment een beslissing nemen of je wil meegaan in dat verhaal of niet.”

  Greet Vanbrabant (l) heft hier nog het glas met de nieuwe eigenaars.