Ferrari trekt klacht tegen tijdstraf in, maar geeft de strijd niet op: "We verzamelen bewijzen"

  Voor dit manoeuvre kreeg Vettel (in het rood) 5 seconden tijdstraf.

  Ferrari heeft zijn klacht bij autosportfederatie FIA tegen de tijdstraf die Sebastian Vettel kreeg in de GP van Canada opnieuw ingetrokken. De Italiaanse renstal wil op een andere manier in beroep gaan tegen de straf en heeft daarvoor nog tijd tot 23 juni.

  Sebastian Vettel kreeg in de GP van Canada 5 seconden tijdstraf nadat hij op een onveilige manier opnieuw het circuit was opgekomen na een stuurfout in ronde 48. Daardoor ging WK-concurrent Lewis Hamilton uiteindelijk met de zege lopen. 

   

  Ferrari ging tegen de straf in beroep bij de FIA, maar vandaag trok de Italiaanse renstal die klacht opnieuw in. Toch hopen ze bij Ferrari nog op een andere manier in beroep te kunnen gaan tegen de sanctie.

   

  Als er genoeg bewijs is, mag er binnen de 14 dagen na het incident een herziening worden aangevraagd, zo staat in de F1-reglementen. "We zijn dan ook druk bezig met het verzamelen van bewijzen", zeggen ze bij Ferrari tegen de BBC.

  Het veelbesproken incident in ronde 48: