Einde carrière Froome? Chirurg: "Hij kan over 6 maanden weer koersen"

  Chris Froome

  Voor Chris Froome zit het seizoen erop.

  Chris Froome (Team Ineos) werd afgelopen nacht zo'n 8 uur geopereerd aan verschillende breuken die hij woensdag opliep. Enkele stemmetjes lieten zich al uit over het einde van de carrière van de Brit. "Dat is altijd afwachten. Dat weet je niet en kan je nu nog niet inschatten", aldus ploegleider Servais Knaven.

  8 uur onder het mes

  De balans voor Chris Froome is zwaar na zijn horrorcrash. Woensdagavond werd nog een bijkomende breuk vastgesteld. Het gaat nu om een gebroken heup, een dijbeenbreuk, een breuk in de elleboog en verschillende ribbreuken. "Er werd gisterenavond beslist om Chris al te opereren in Saint-Etienne", aldus Brailsford.

   

  "Dat was de beste oplossing. Met de aard van zijn blessures moet je niet wachten om te opereren. Hij werd aan verschillende breuken geopereerd, in totaal goed voor bijna acht uur operatie. Hij moet nog twee à drie dagen in het ziekenhuis van Saint-Etienne verblijven, daarna zien we wel hoe we hem repatriëren. Hij kreeg er de beste medische zorg. Ik wil het medisch personeel uitgebreid bedanken. Zijn vrouw Michelle is intussen ook bij Chris, ze staat hem bij in het ziekenhuis."     

   

  Brailsford wilde zich nog niet uitspreken over het einde van het seizoen voor Froome. "We zien dat later wel, maar het gaat natuurlijk wel om zware blessures", liet hij zich ontvallen. "Laten we ons eerst concentreren op zijn zorg en herstel."

  Het volledige interview met Brailsford voor de start van de 5e rit in de Dauphiné

  Einde carrière? "Herstelperiode van 6 maanden"

  Ploegleider Servais Knaven was dan weer wel direct. "We spreken van een harde klap en zware blessures", zei hij bij de start. "We wisten meteen dat het ernstig was toen hij viel. Het zal heel lang duren vooraleer hij volledig hersteld is. Het is heel erg voor Chris zelf, al heeft hij wel nog geluk. Het gaat om breuken die allemaal kunnen genezen en hopelijk komt dat allemaal weer goed."

   

  "Al zullen er veel maanden overheen gaan vooraleer hij z'n fiets weer kan aanraken. Ik ben geen dokter, maar het lijkt me wel dat zijn seizoen voorbij is. Dat kunnen we zeker wel al stellen, laten we hopen dat hij komende winter weer kan opbouwen en koersen."     

   

  Is er vrees voor het einde van zijn carrière? "Nou, dat is altijd afwachten. Dat weet je niet en kan je nu nog niet inschatten. Chris is natuurlijk een topatleet met een enorm doorzettingsvermogen dat hem natuurlijk zal helpen om te herstellen. Ik weet niet hoe lang het herstel zal duren, maar het zal tijd vragen."

   

  Intussen kon de chirurg van Froome al bevestigen aan AFP dat er geen blessures aan het hoofd zouden zijn. Froome zou in principe al over 6 maanden op de fiets kunnen kruipen.

  Er zullen veel maanden overheen gaan vooraleer hij z'n fiets weer kan aanraken. Ik ben geen dokter, maar het lijkt me wel dat zijn seizoen voorbij is. Dat kunnen we zeker wel al stellen.

  Ploegleider Servais Knaven

  De chirurg van Froome voorziet een herstelperiode van 6 maanden

  Een spoedig herstel gewenst van enkele ex-collega's