Achillespeesoperatie houdt Kevin Durant maanden aan de kant

  De Golden State Warriors zullen de rest van de NBA-finale moeten spelen zonder hun sterspeler Kevin Durant. Die blesseerde zich maandag in het duel met de Toronto Raptors. Een achillespeesoperatie houdt hem nu aan de kant.

  Kevin Durant had zich zijn rentree ongetwijfeld anders voorgesteld. Na 9 wedstrijden toe te kijken aan de zijlijn met een kuitblessure, maakte hij zijn langverwachte terugkeer. In 12 minuten en 11 punten was het alweer afdruipen voor Durant. Hij scheurde zijn achillespees.

   

  In de best-of-sevenserie leidt Toronto met 3-2. Donderdag staat het 6e duel op het programma, dat Durant dus zal missen. Ook het eventuele laatste duel om de NBA-titel komt uiteraard te vroeg voor de Warriors-sterspeler.

   

  "De operatie is geslaagd", laat Durant weten op zijn Instagrampagina. "Mijn revalidatie start nu. Ik ben aangedaan, maar in orde. Basketbal is mijn grootste liefde en ik wou het team helpen in de NBA-finale. Maar zulke dingen gebeuren in de sport. Ik ben ervan overtuigd dat we de 6e wedstrijd zullen winnen en ik zal erbij zijn om ze toe te juichen."

   

  Durant staat voor een lange en zware revalidatie. In het beste geval maakt hij over enkele maanden de start van het nieuwe seizoen mee op het parket. Of dat bij Golden State zal zijn, weet hij nog niet. Durant is einde contract bij de Warriors.