Duchâtelet bouwt zijn voetbalimperium af en stopt ook in Spanje

  Roland Duchâtelet

  In ons land zat Roland Duchâtelet achter de knoppen van Standard en STVV.

  Roland Duchâtelet is niet langer hoofdaandeelhouder bij de Spaanse tweedeklasser AD Alcorcon. "Ik zal nog een enthousiaste volger van het project zijn", belooft de Belgische zakenman en voormalig politicus.

  AD Alcorcon, een Spaanse voetbalclub uit de regio Madrid, krijgt een nieuwe eigenaar. Roland Duchâtelet (72) doet zijn aandelen van de hand.

   

  "Vandaag begint de club aan een nieuw tijdperk", zo vertelt hij in een door de club verstuurde mededeling. "De voorbije jaren hebben we geweldige mijlpalen bereikt voor deze club en met de nieuwe eigenaars heb ik het gevoel dat het werk zal voortgezet worden. Ik zal altijd een enthousiaste volger van dit project zijn."

   

  Duchâtelet nam Alcorcon begin 2014 over en voegde die destijds toe aan zijn voetbalimperium. Op dat moment was hij eigenaar van Standard, de Engelse club Charlton Athletic en de Duitse vereniging Carl Zeiss Jena. Zijn zoon Roderick is hoofdaandeelhouder van de Hongaarse eersteklasser Ujpest en zijn partner Marijke Höfte was toen ook eigenaar van STVV, waar Duchâtelet voorzitter was, voor hij in 2011 Standard overnam.

   

  Met Alcorcon doet Duchâtelet intussen zijn derde club van de hand en dus lijkt het er steeds meer op dat hij zijn belangen in het voetbal wil afbouwen. Bij Charlton Athletic zien de fans hem evenzeer liever vertrekken.

  Roland Duchâtelet

  In Charlton is Roland Duchâtelet niet geliefd.