Dokter die Froome opereerde: "Hij vroeg meteen wanneer hij zou fietsen"

  De Franse dokter die Chris Froome geopereerd heeft na zijn zware val heeft meer uitleg gegeven over de situatie van de Brit. "Alles is heel, heel goed verlopen", zegt Remi Philippot.

  Froome liep bij zijn zware valpartij op woensdag een gebroken heup, dijbeen, elleboog en ribben op. In totaal duurde de operatie 4 uur. Dokter Philippot ontfermde zich over het dijbeen van Froome, maar kon na afloop een positieve update geven over de hele ingreep.

   

  "Het was een lange operatie, maar ze is heel, heel goed verlopen. Het goede nieuws is dat er geen verwondingen aan het hoofd of neurologische problemen zijn. De impact moet groot geweest. Hij reed tegen 50 km/u en met weinig bescherming." 

   

  De dokter kon Froome ook al een uur spreken. "Hij heeft het moreel van een winnaar en kan snel terugslaan. Hij vroeg meteen wanneer hij opnieuw op zijn fiets kan zitten. Ik verwacht dat hij minstens 6 maanden uit competitie zal zijn. Zijn sportieve toekomst is niet in gevaar."

   

  Froome blijft nog 48 uur op de intensivecareafdeling en wordt dan overgebracht naar een gespecialiseerde afdeling om te herstellen.