"Als ik in kamer 103 slaap tijdens de Tour, mag je rekening houden met mij"

  Thomas De Gendt

  Thomas De Gendt rijdt dit jaar de 3 grote rondes.

  Thomas De Gendt rijdt dit jaar voor het eerst de 3 grote rondes. Tussen de Giro en de Tour werpt de Lotto Soudal-renner een blik naar de komende Ronde van Frankrijk. "Ik zal natuurlijk voor een ritzege gaan", laat De Gendt weten in een persbericht van zijn team.

  De ene grote ronde is nog maar net gedaan of Thomas De Gendt richt zijn pijlen alweer op de volgende: de Tour de France. "De Giro was voor iedereen heel zwaar. We trokken richting Italië met een bepaald doel voor ogen, namelijk ritwinst. We slaagden er zelfs twee keer in met Caleb Ewan."

   

  "Qua trainingsschema zal ik me de komende weken beperken. Met de Giro in de benen hoef ik geen lange duurtrainingen meer te doen. Ik zal nu trainen tot aan het BK, waar ik aan de tijd- en wegrit deelneem. De kampioenschappen heb ik nodig om mijn competitieritme te onderhouden. Winst zou mooi zijn, maar lukt dat niet, heb ik alleszins die trainingen in de benen met het oog op de Tour."

   

  Ook in de Ronde van Frankrijk start Lotto Soudal met diezelfde Giro-ambities: een ritoverwinning met de spurtbom van dienst, Ewan. "Hopelijk kan hij al in de eerste week zegevieren. Dan valt er een hele hoop stress van de schouders van de rest van het team. Winnen in Brussel zou bijvoorbeeld al een perfecte start zijn, maar de Tour blijft een geval apart, het zal moeilijk worden."

   

  Over zijn persoonlijke ambities is De Gendt duidelijk: "Ikzelf zal natuurlijk ook voor een ritzege gaan. Volgens mij liggen er dit jaar meer mogelijkheden in de Tour dan in de Giro. Na de 1e rustdag zal het peloton de vluchters meer laten begaan en daar ligt mijn kans."

   

  "Ik ben niet meteen bijgelovig, maar als ik tijdens de Ronde van Frankrijk in kamer 103 slaap, mag je toch rekening houden met mij. Ik won al vaak met dat nummer en dat zal altijd speciaal blijven", aldus een gretige De Gendt.

  Volgens mij liggen er dit jaar meer mogelijkheden in de Tour dan in de Giro. Na de 1e rustdag zal het peloton de vluchters meer laten begaan en daar ligt mijn kans.

  Thomas De Gendt