Bilic moet West Brom opnieuw naar de Premier League brengen

  Slaven Bilic was eerder al trainer van West Ham en het Kroatische nationale elftal.

  Slaven Bilic was eerder al trainer van West Ham en het Kroatische nationale elftal.

  Slaven Bilic is de nieuwe coach van West Bromwich Albion. De Kroaat ondertekende een contract voor twee seizoenen bij de Engelse tweedeklasser.

  Voor Slaven Bilic is het niet de eerste passage in Engeland. Tussen 2015 en 2017 stond hij aan het roer van West Ham United, een club waar hij vroeger ook als speler actief was. Voordien had hij ook al Besiktas, Lokomotiv Moskou en de Kroatische nationale ploeg onder zijn hoede.

   

  "Ik ben verheugd dat ik deze kans heb gekregen", vertelt Bilic. "West Brom heeft mij overtuigd dat ze absoluut terug willen keren naar de Premier League. Het was ook snel duidelijk dat ze veel vertrouwen hadden in mij, dus ik heb geen twee keer moeten nadenken voor ik op hun aanbod inging."

   

  Technisch directeur Luke Dowling is zeer lovend over zijn nieuwe coach: "We zijn er zeker van dat Bilic goed bij ons past. Zijn aanwezigheid, ervaring en trainerskwaliteiten zijn net wat we nodig hebben."