Campenaerts over Van Aert: "Ben nu toch wat bang voor BK tijdrijden"

  Wout van Aert

  Wout van Aert

  Wout van Aert heeft woensdag de wielerwereld verbaasd door met overmacht de tijdrit in de Dauphiné te winnen. Ook notoir tempobeul en werelduurrecordhouder Victor Campenaerts was onder de indruk.

  Victor Campenaerts reed woensdag de 1e rit van de Ronde van België. Na de finish zag hij in de teambus van Lotto-Soudal de triomf van Wout van Aert in de Dauphiné. "Een supersterke prestatie. Ik was zeker onder de indruk", is Campenaerts vol lof.

   

  Van Aert was 47" sneller dan specialist Tom Dumoulin. "Ik denk niet dat Dumoulin de beste tijdrit uit zijn carrière gereden heeft, maar toch schat ik de prestatie van Wout zeer hoog in. Hij was echt supersterk vandaag."

   

  "Ik heb zelf ook nog voor die ploeg gereden en ik weet dat ze daar superhard bezig zijn met tijdrijden. Onder performance coach Mathieu Heijboer is er een echte tijdritcultuur. Ik denk dat Wout daar nu wel de vruchten van plukt. Het doet deugd om te zien dat de energie die ze erin steken ook oplevert."

   

  "Ik heb gemerkt dat Wout veel beter op zijn fiets zit. Zijn positie is veel beter. Ik moet eerlijk toegeven dat ik toch een beetje bang ben voor het BK tijdrijden over 2 weken. Ik denk dat hij zeker superfavoriet is op het BK en misschien ook wel voor de tijdrit in de Tour."

   

  Moet Campenaerts ook al beginnen te vrezen voor zijn werelduurrecord? "Wout kan ook één uur lang heel diep gaan, maar op een piste is de aerodynamica nog meer van belang. Bovendien heb je ook een lange voorbereiding nodig en de vraag is of dat past in zijn voorbereiding. Het zou mooi zijn om dat mee te maken. Ik denk dat hij zeker een kandidaat is om in de buurt te komen of zelfs het record te breken."

  Wout van Aert op weg naar zijn tijdritzege.

  Wout van Aert op weg naar zijn tijdritzege.

  Campenaerts wil vrijdag toeslaan in tijdrit

  Terwijl Wout van Aert schittert in de Dauphiné mikt Victor Campenaerts op succes in de Baloise Belgium Tour. "In de Vlaamse Ardennen zullen de eerste tijdsverschillen zich laten optekenen", verwacht de Lotto-Soudal-renner, die vrijdag zijn slag hoopt te slaan in de tijdrit.

   

  "Die is wel kort, maar als ik de Belgium Tour wil winnen, moet ik daar het verschil maken. Ik zal het volle pond geven, al weet ik ook dat je daar geen minuut kunt pakken. Maar als ik de leiderstrui kan pakken, kan ik ver komen. Daar hebben we ook de ploeg voor. Lukt dat niet, dan kan Tim Wellens zaterdag zeker het verschil maken in de Ardennen."

   

  "Het kopmanschap? Dat is min of meer nieuw voor mij. Voor het seizoen hebben we deze wedstrijd eruit gepikt om eens te mikken op een klassement. Maar tot de Olympische Spelen blijf ik wel focussen op tijdritten."

  Complimenten voor Wout van Aert op Twitter: