Laurens De Plus debuteert in de Tour: "Kippenvel toen ik het hoorde"

  Laurens De Plus moet in de Tour Steven Kruijswijk in de bergen ondersteunen.

  Binnen iets minder dan een maand vangt met de Ronde van Frankrijk de tweede grote rittenkoers van dit jaar aan. Laurens De Plus (Jumbo-Visma), die voor zijn Tourdebuut staat, wil beter doen dan in de Giro. Daar moest hij namelijk ziek afstappen. 

  Laurens De Plus kan zijn geluk niet op. Zijn Tourselectie had hij niet verwacht. "Ik was in eerste instantie verrast. Toen ik hoorde dat ik naar de Tour mag, kreeg ik meteen kippenvel", reageert de 23-jarige renner bij Sporza.

   

  "Het is een jongensdroom die werkelijkheid wordt. Dit jaar des te meer nu de Ronde in België start en de eerste rit quasi aan mijn voordeur passeert."

   

  Even terugspoelen naar de Giro dan maar. Toen moest De Plus er in rit 7 de brui aan geven door ziekte. "Dat was een grote ontgoocheling, want ik leefde er een heel seizoen naar toe. De vorm zat goed en we waren met Primoz Roglic met veel ambitie gestart."

   

  "Ik heb lang geprobeerd om in koers te blijven. Dat was achteraf niet zo verstandig, want eens thuis heb ik nog een serieuze terugslag gekend."    

  Toen ik het nieuws vernam, kreeg ik kippenvel.

  Laurens De Plus

  Zelfde rol als in de Giro

  Sinds enkele dagen voelt Laurens De Plus, die op stage is in de Sierra Nevada, zich weer de oude. "Ik kan mijn trainingen opnieuw afwerken zoals voor de Giro. Ik kan dus met vertrouwen richting de Alpen. We gaan daar met Steven Kruijswijk en George Bennett binnenkort op verkenning."

   

  De rol van De Plus in de Tour is duidelijk afgelijnd. Voor eigen gewin gaan, zit er niet in. "Wat ik in de Giro voor Primoz moest doen, zal ik in de Tour voor Steven doen. Een scenario zoals vorig jaar zou ideaal zijn, toen we met twee renners in de top 5 eindigden en enkele ritten kaapten."

   

  "Wanneer Steven in Parijs opnieuw in de top vijf staat en ik heb mijn steentje daartoe kunnen bijdragen, pas dan zal mijn Tour geslaagd zijn."