Toon Aerts kiest voor langer verblijf bij Telenet Fidea Lions

  Toon Aerts tekende bij tot eind 2022.

  Belgisch kampioen veldrijden Toon Aerts zal langer te zien zijn in het shirt van Telenet Fidea Lions. Aerts, die overigens momenteel rijdt in de Baloise Belgium Tour, verlengde zijn contract tot eind 2022.

  "Ik hoop zo een topseizoen in de toekomst nog te herhalen en ik voel aan dat deze ploeg voor mij de meest geschikte is om op deze manier mijn carrière verder uit te bouwen", vertelt Aerts in een door de ploeg verstuurde mededeling.

   

  "In de herfst begin ik al aan mijn zevende seizoen bij de Telenet Fidea Lions, dus ik ken het hier ondertussen vanbinnen en vanbuiten. Ik voel me hier enorm goed en dat werpt zijn vruchten af. Een verlengd verblijf bij de ploeg was dan ook een logische stap."

  Nog niet uitgekeken op het veld

  Aerts pakte afgelopen winter op zijn 25e zijn eerste Belgische titel bij de profs. Daarnaast was er onder meer een podiumplaats op het WK in Bogense en de eindzege in de Wereldbeker, zijn eerste eindoverwinning in een regelmatigheidscriterium.


  Zelf zegt hij nog grote doelen te hebben in het veldrijden. "Ik heb in mijn veldritcarrière nu één keer de wereldbeker gewonnen en twee van de drie kampioenschappen. Mijn doel is om in de loop van mijn carrière de overgebleven leemtes verder op te vullen."