Courtois: "Eden zal goed ontvangen worden bij Real Madrid"

  Eden Hazard en Thibaut Courtois

  Ploegmaats bij de Rode Duivels en nu weer bij Real Madrid.

  Het voetbalseizoen zit erop voor de Rode Duivels, maar donderdag wordt Eden Hazard nog voorgesteld bij Real Madrid. Thibaut Courtois is blij dat hij zijn landgenoot mag verwelkomen in het Santiago Bernabeu-stadion.

  Donderdag krijgt Eden Hazard zijn grote voorstelling als nieuwe speler van Real Madrid. "Je kunt een voorstelling bij Chelsea niet vergelijken met een voorstelling bij Real", zegt Thibaut Courtois, die een jaar geleden dezelfde stap maakte als Hazard.

   

  "Bij Chelsea wordt er een foto gemaakt met de voorzitter en dat is het dan. Bij Real ga je naar het stadion, voorzitter Florentino Perez spreekt de pers toe, er worden mooie foto's gemaakt, jij mag een woordje zeggen terwijl je familie toekijkt. Het is speciaal."

   

  Bij Real is zo'n spelersvoorstelling een evenement voor de supporters. "Voor mij waren er 5.000 à 6.000 mensen in het stadion. Ik hoop dat er voor Eden 80.000 zullen zijn."

  Ik hoop op 80.000 supporters voor Eden.

  Thibaut Courtois

  "Eden zal goed ontvangen worden in de kleedkamer"

  Met de komst van Eden Hazard hoopt Real Madrid volgend seizoen de slechte smaak van afgelopen seizoen door te spoelen. "Eden zal goed ontvangen worden in de kleedkamer", zegt Courtois. "De andere spelers kijken ernaar uit om hem te zien, het is ook een rustige kleedkamer."

   

  "Eden is mijn maatje en ik ben heel blij dat hij voor ons komt spelen. Bovendien zal hij niet ver van mij komen wonen. Als hij het nodig heeft, dan zal ik er zijn om hem te helpen. En met Benzema, Varane, Luca en Zinédine Zidane zijn er toch ook een paar Franstaligen."