Een stukje voetbalgeschiedenis verdwijnt: HSV verwijdert stadionklok

  De klok moest vorig jaar al, bij de degradatie van HSV, stopgezet worden.

  Hamburger SV gaat zijn bekende klok in het Volksparkstadion verwijderen. De klok gaf traditioneel aan hoe lang de club in de Bundesliga speelde, maar intussen vertoeft HSV in de tweede klasse van Duitsland.

  HSV was tot vorig seizoen de enige Duitse club die sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 onafgebroken op het hoogste niveau in Duitsland speelde.Dat werd met enige trots in de verf gezet door de wereldberoemde stadionklok.

   

  Maar HSV degradeerde vorig jaar en de klok bleef stilstaan op 54 jaar, 261 dagen, 36 minuten en 2 seconden. Sinds die degradatie veranderde de club de tekst op het bord van "In de Bundesliga sinds" naar "Traditieclub sinds". 

   

  Maar bij HSV geven ze nu toch aan dat de klok eraan moet geloven. "We willen ons op de toekomst richten en daarbij helpt het niet om steeds maar in de achteruitkijkspiegel te kijken", aldus voorzitter Bernd Hoffmann.

   

  Volgende maand, na een stadionconcert van Pink op 8 juli, wordt de beroemde klok gedemonteerd.

  Bij HSV veranderden ze dit seizoen de tekst op het bord, maar de klok wordt nu toch definitief afgebroken.