Roel Moors: "In welke competitie mogen clubs zelf hun refs kiezen?"

  Roel Moors

  De tweede nederlaag tegen Oostende in eigen huis is hard aangekomen bij de Antwerp Giants. Ook bij coach Roel Moors: "We moeten vooral naar onszelf kijken, maar manipulatie aan de zijlijn, dat hoort niet."

  De Antwerp Giants gaven dinsdag in de derde finalewedstrijd tegen Oostende een voorsprong van 10 punten weg in de slotminuten. "Ik denk dat de beste ploeg, die eigenlijk de controle had, hier verloren heeft", zei Antwerp-coach Roel Moors achteraf.

   

  "Je weet dat je niet zal weglopen van Oostende, daar is die ploeg te goed voor. Maar als je je rebounds verzorgt en een paar open shots maakt, dan is er geen wedstrijd meer. Maar Oostende maakt 9 punten uit transitie en offensieve rebounds en dat doet pijn."

   

  "We zijn drie keer op een rij de betere ploeg, maar we winnen slechts één keer. Dat zegt natuurlijk ook iets over de kwaliteiten van Oostende. We hadden de match in handen en we hebben het niet afgemaakt. We moeten vooral naar onszelf kijken."

  "In welke competitie mogen de clubs zelf hun refs kiezen?"

  Toch moest er Roel Moors nog iets van het hart. "Ik ben heel kalm en zoek geen excuses, maar ik vind het gedrag en de manipulatie aan de zijlijn niet kunnen. Dat gebeurt vanaf minuut 1 tot minuut 40 en dat is niet de eerste keer", verwijst Moors naar zijn collega bij Oostende, Dario Gjergja.

   

  "We nemen dat als normaal aan, terwijl ik vind dat dat niet kan. Dat hoort niet, maar wat doen we eraan? Misschien worden mijn spelers daar wel door beïnvloed en dat mag wel eens gezegd worden."

   

  "Vind je het normaal dat de Belgische topref die de halve finale van de Eurocup fluit, niet mag fluiten in de finale van de play-offs? Welke druk legt dat op de andere refs? Dat vraag ik me af. In welke competitie mogen de clubs zelf hun refs kiezen? Dat is geen verwijt naar de refs, want die hebben hun job gedaan. Maar ik vind dat niet normaal."