Wielermanager Van Gansen: "Ik heb geen kans om mij te verdedigen"

  De Belgische manager Patrick Van Gansen ligt onder vuur na verhalen van seksueel ongepast gedrag bij zijn vrouwenploeg Health Mate Ladies. Van Gansen reageerde bij Sporza op de aantijgingen. "Wat ik ook zeg, ik heb geen enkele kans om mij te verdedigen."

  Drie ex-rensters van Health Mate Ladies zijn naar de ethische commissie van de Internationale Wielerunie (UCI) gestapt. Ze klagen Van Gansen aan voor psychologisch misbruik en seksueel ongepast gedrag.

   

  Bij de UCI willen ze voorlopig niet reageren. Van Gansen zelf reageert wel op de aanklachten. Hij ontkent alles wat hem ten laste wordt gelegd. Van Gansen vindt het tevens nogal makkelijk om iemand zomaar te beschuldigen. "Het is een makkelijke manier om je achterban te laten zien dat je eigenlijk gefaald hebt."

   

  Van Gansen beseft ook dat al wat hij nu zegt, ook tegen hem zal gebruikt worden. "Ik verwacht me opnieuw aan duizenden reacties, want als dames iets zeggen dan is het altijd de waarheid."