Brailsford: "Froome tegen 60 kilometer per uur tegen muur gevlogen"

  Dave Brailsford vreest een dijbeenbreuk voor Chris Froome.

  Chris Froome (Team Ineos) zal niet te zien zijn in de aankomende Ronde van Frankrijk. Tijdens een verkenning in het Criterium du Dauphiné kwam de Brit zwaar ten val. "We vrezen een dijbeenbreuk, al moet dat nog bevestigd worden in het ziekenhuis", liet ploegbaas Dave Brailsford weten.

  Brailsford gaf tekst en uitleg bij de val van Froome. "Chris verloor de controle over zijn fiets toen hij simpelweg even aan zijn neus wou krabben. Door een felle zijwind sloeg zijn voorwiel op hol en knalde hij vervolgens tegen 60 kilometer per uur tegen een muur."

   

  Een geluk bij een ongeluk stond er een ambulance van de organisatie dicht bij de plek waar de crash plaatsvond. Froome werd op die manier snel overgebracht naar het ziekenhuis. Daar moet verder onderzocht worden wat Froome heeft opgelopen. 

   

  "Maar het is sowieso een breuk", liet Brailsford weten. "We denken een dijbeenbreuk, maar dat moet nog bevestigd worden. Het is nog wat vroeg om te kijken wat voor gevolgen dat heeft voor ons team richting de Tour. Maar het staat vast dat Chris er niet zal bij zijn."