Knie houdt Vanlerberghe van EK beloften: "Zuurder wordt het niet"

  Jordi Vanlerberghe

  Jordi Vanlerberghe heeft slecht nieuws gekregen. De speler van KV Oostende mist het EK voor beloften in Italië door een knieblessure. Johan Walem heeft de vervanger voor Vanlerberghe nog niet bekendgemaakt.

  De beloften speelden gisteren achter gesloten deuren een oefenwedstrijd tegen een plaatselijke Siciliaanse selectie. Behalve heel wat Belgische goals en speeltijd voor de hele selectie, leverde dat helaas ook een knieblessure voor Vanlerberghe op.

   

  De polyvalente verdediger/middenvelder werd vandaag onderzocht in het ziekenhuis en daar viel het harde verdict: geen EK. Johan Walem kan nog een vervanger oproepen voor de onfortuinlijke Vanlerberghe. De naam van de vervanger is nog niet bekend.

   

  De beloften zijn in de groepsfase van het EK ingedeeld met gastland Italië, Spanje en Polen. Een ticket voor de halve finales (3 groepswinnaars en de beste tweede) levert ook een ticket op voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

  Vanlerberghe: "Zuurder wordt het niet"

  Vanlerberghe baalt volop: "Zuurder kan het niet. Na hard werken om er klaar voor te zijn zit mijn Ek er al op alvorens het echt kon beginnen. Verdere onderzoeken zullen moeten uitwijzen wat er precies aan de hand is, maar mijn knie ziet er niet goed uit. Ik zal nu het hele EK de grootste supporter zijn en wens de ploeg alle succes en geluk toe. Ik ben ervan overtuigd dat we heel ver kunnen geraken."     

  U kunt alle wedstrijden van het EK beloften live bekijken op onze website en app. De wedstrijden van de Belgen en de finale zijn ook live op televisie bij Sporza.