VIDEO: Grootste overwinningen op WK voor mannen

  Philippe Lahm troost Oscar na de 7-1-overwinning van Duitsland tegen Brazilië.

  Niet enkel op het WK voor vrouwen zien we hoge scores verschijnen. Door de jaren heen konden we ook genieten van een paar monsterscores op het WK voor mannen. Wij lijsten een top 5 op.

  1. Hongarije 10-1 El Salvador (1982)

  Op het WK van 1982 in Spanje zat Hongarije in een groep met El Salvador, Argentinië en België. De Hongaren wonnen hun eerste groepswedstrijd tegen het kleine El Salvador met indrukwekkende 10-1 cijfers. 

   

  Toch plaatste Hongarije zich niet voor de volgende ronde. Ze verloren van Argentinië en speelden gelijk tegen de Rode Duivels. De Argentijnen mochten samen met België naar de tweede ronde.

  2. Joegoslavië 9-0 Zaïre (1974)

  De Joegoslaven zaten in groep 2 op het WK 1974 in West-Duitsland. Brazilië, Schotland en Zaïre waren de tegenstanders in de groepsfase. De Joegoslaven hadden na de verbluffende overwinning tegen hun Afrikaanse tegenstander genoeg aan een gelijkspel tegen Brazilië en Schotland om als groepswinnaar door te stoten naar de volgende ronde.

  3. Duitsland 8-0 Saudi-Arabië (2002)

  Duitsland heeft Saudi-Arabië een 8-0 oplawaai gegeven in de groepsfase van het WK in 2002 in Japan en Zuid-Korea. Miroslav Klose maakte de verdediging van Saudi-Arabië horendol met zijn hattrick.

   

  De Duitsers gingen door naar de volgende ronde als groepswinnaar en haalden uiteindelijk de finale. Brazilië won daarin met 2-0 van Duitsland.

  4. Portugal 7-0 Noord-Korea (2010)

  De Portugezen met Cristiano Ronaldo speelden in Kaapstad, Zuid-Afrika tegen de Noord-Koreanen. Na een verbazende openingswedstrijd tegen Brazilië (2-1-verlies) was Noord-Korea onmachtig tegen Portugal.

   

  Cristiano Ronaldo scoorde maar 1 doelpunt van de 7, maar het was wel een speciaal doelpunt. Ronaldo controleerde per ongeluk de bal met zijn rug en achterhoofd om daarna staalhard in doel te trappen.

   

  Het was de zwaarste nederlaag ooit voor de Noord-Koreanen.

  5. Duitsland 7-1 Brazilië (2014)

  De halve finale van het WK in Brazilië in 2014 werd een gitzwarte dag in de Braziliaanse voetbalgeschiedenis.

   

  Duitsland en Brazilië vochten voor een plaats in de finale. De Brazilianen geloofden hun ogen niet toen de Duitsers na 30 minuten spelen al een 0-5-voorsprong hadden uitgebouwd. Een heel zwakke verdediging en een aanvallende linie die niets meer waard was, zorgden voor een catastrofale dag voor Brazilië.

   

  Pas in de laatste minuut kon Oscar de eerredder binnen trappen, maar het was toen al te laat (1-7). Het werd een dag die de Brazilianen nooit zullen vergeten. Zo onderuit gaan op het WK in eigen land.