Real Madrid maakt de komst van Ferland Mendy officieel

  Ferland Mendy ruilt Lyon voor Real Madrid.

  Ferland Mendy ruilt Lyon voor Real Madrid.

  De Franse bondscoach Didier Deschamps had enkele dagen geleden al verklapt dat Ferland Mendy naar Real Madrid zou verhuizen. Nu heeft de Koninklijke dat nieuws ook zelf bekendgemaakt.

  Ferland Mendy streek in de zomer van 2017 neer bij Lyon, dat de linksachter toen voor een bescheiden som van 5 miljoen euro wegplukte bij Le Havre. De intussen 24-jarige Fransman brak afgelopen seizoen helemaal door en speelde zich zo in de kijker van Real Madrid en zijn Franse coach Zinédine Zidane.

   

  De Madrilenen hebben nu met 48 miljoen euro een veelvoud op tafel gelegd van de transfersom die Lyon 2 jaar geleden moest ophoesten. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 53 miljoen euro. Geen slechte zaak dus voor de nummer 3 uit de Franse competitie.

   

  Real Madrid heeft al flink wat geld gespendeerd met het oog op volgend seizoen. Eerder betaalde het al 45 miljoen voor de jonge Braziliaan Rodrygo, 50 miljoen voor Porto-speler Eder Militão en 60 miljoen euro voor Frankfurt-spits Luka Jovic. Topaankoop Eden Hazard, goed voor ruim 100 miljoen, wordt donderdagavond voorgesteld.