Ex-Anderlecht-doelwit Hjulmand gaat aan de slag bij Denemarken

  Hjulmand was in beeld bij Anderlecht als opvolger van Hein Vanhaezebrouck.

  Hjulmand was in beeld bij Anderlecht als opvolger van Hein Vanhaezebrouck.

  Kasper Hjulmand wordt na het EK 2020 bondscoach van zijn thuisland Denemarken. Dat maakte de Deense voetbalfederatie DFU bekend. Vorige winter was Hjulmand nog in beeld bij Anderlecht.

  De 47-jarige Hjulmand neemt in augustus 2020 het roer over van huidig bondscoach Age Hareide. De Noor was in 2015 de opvolger van voormalig Anderlecht-speler Morten Olsen. De 65-jarige Hareide kon zich niet plaatsen voor het EK 2016, maar leidde Denemarken wel naar het WK in Rusland vorig jaar. Daar werd het land in de 1/8e finales uitgeschakeld door latere vicewereldkampioen Kroatië.

   

  Afgelopen winter leek Hjulmand in polepositie te liggen om Hein Vanhaezebrouck op te volgen bij Anderlecht. Zijn toenmalige club Nordsjælland stak daar toen een stokje voor, waardoor Anderlecht voor Fred Rutten koos. Na zijn gemiste overstap naar het Astridpark kondigde de Deen in maart aan dat hij op het einde van het seizoen de club zou verlaten. Bij de Deense nationale ploeg krijgt hij assistentie van ex-international Morten Wieghorst.