Betrapte wielrenner Jarlinson Pantano kondigt zijn afscheid aan

  Jarlinson Pantano

  Jarlinson Pantano (30) heeft zijn afscheid van de wielersport aangekondigd. De Colombiaanse renner van Trek-Segafredo testte eerder dit jaar positief op epo.

  In een interview met een Colombiaanse journalist zegt Jarlinson Pantano dat hij zijn dopingschorsing niet zal aanvechten. "Ik ga niet tegen de UCI vechten", zegt hij. "Ik wil mijn familie hier niet in meeslepen en bovendien kost het handenvol geld."

   

  Toch houdt hij zijn onschuld staande. "Ik weet dat ik niets fouts heb gedaan. Mijn biologisch paspoort toont ook niets verkeerds aan. Ik kan me alleen afvragen waarom ik het slachtoffer ben. Ik had nooit gedacht dat ik op deze manier afscheid zou moeten nemen van de wielersport."

   

  Pantano werd in februari betrapt op epo. Hij reed in het WorldTour-peloton voor IAM Cycling en Trek-Segafredo. Ritzeges in de Ronde van Frankrijk, Ronde van Zwitserland en Ronde van Catalonië waren de grootste successen van de nu 30-jarige Colombiaan.

  Ik ga niet tegen de UCI vechten. Ik wil mijn familie hier niet in meeslepen.

  Bekijk het interview met Pantano op Facebook