Wilmots blijft ook ongeslagen in wedstrijd twee bij Iran

  Marc Wilmots werd pas drie weken geleden aangesteld als bondscoach van Iran.

  Marc Wilmots heeft Iran naar een gelijkspel geloodst in zijn tweede match als bondscoach. In een vriendschappelijk duel tegen Zuid-Korea sleepten de manschappen van de ex-bondscoach van België een 1-1-gelijkspel uit de brand na een owngoal.

  Het stadion was tot de nok gevuld voor het vriendschappelijk duel tussen Zuid-Korea en Iran, maar al die fans voelde de bui al hangen in het begin van de tweede helft. Door een ongelooflijke blunder in de Iraanse verdediging kon Hwang Ui-jo de Koreanen op voorsprongen brengen. Hij ging alleen op doel af en trapte de bal koelbloedig in de hoek.

   

  Iran lag onder, maar geen 5 minuten na het doelpunt van de Zuid-Koreanen kwamen de Iraniërs opnieuw langszij. Een corner week af op een Koreaanse verdediger en belandde zo in eigen doel. 

   

  Wilmots won zijn eerste wedstrijd als bondscoach vorige week tegen Syrië met 5-0. Dit duel was de eerste echte test voor de ex-coach van de Rode Duivels. In september begint de kwalificatiecampagne in Azië.

  Iran komt op gelijke hoogte na een owngoal van de Koreanen