VIDEO: Raptors-fans juichen bij blessure Durant, maar spelers grijpen in

  Kyle Lowry probeerde het gejuich te doen verstommen.

  Kevin Durant, sterspeler bij de Golden State Warriors, is opnieuw geblesseerd uitgevallen in Game 5 van de NBA-finale. Dat ontlokte eerst gejuich bij de Raptors-fans, tot de spelers er zich mee moeiden.

  De Toronto Raptors misten vannacht een eerste kans om hun allereerste NBA-titel op het palmares te schrijven.  Ze zagen nochtans de scherpschutter van de Golden State Warriors geblesseerd uitvallen, vermoedelijk met een gescheurde achillespees. 

   

  Toen de Amerikaanse small-forward geblesseerd ging neerzitten op het parket, weerklonk gejuich in de Scotiabank Arena. "Dat was bullsh*t, compleet belachelijk", zei Warrior Klay Thompson. "Ik kan niet eens beschrijven hoe kwaad ik toen was."

   

  Nochtans deden Toronto-spelers Kyle Lowry en Serge Ibaka hun uiterste best om de supporters het zwijgen op te leggen.

  Toch nog staande ovatie voor Durant

  De Toronto-fans hadden de boodschap snel door: het gejuich ruimde plaats voor een respectvolle staande ovatie terwijl Durant van het terrein werd geholpen. Durant verliet het stadion op krukken en gaat vandaag wellicht onder de MRI.

  Zelfs Drake steunt geblesseerde Durant

  De Canadese rapper Drake, een superfan van de Toronto Raptors, was een toonbeeld van sportiviteit. Hij gaf Durant nog een bemoedigend schouderklopje bij zijn pijnlijke aftocht.

  Ook Jurassic Park juicht

  In Jurassic Park, in het centrum van Toronto, werd de vijfde wedstrijd van de NBA-finale op groot scherm getoond. Ook daar klonk gejuich toen Kevin Durant de wedstrijd geblesseerd moest staken.