Huyck en Swolfs leggen zich neer bij straf van Geschillencommissie

  Dirk Huyck gaat niet aankloppen bij het BAS.

  Olivier Swolfs, financieel directeur van Waasland-Beveren, en voorzitter Dirk Huyck tekenen geen beroep aan tegen hun straf van de Geschillencommissie Hoger Beroep wegens het verzaken van de meldingsplicht.

  Bondsprocureur Kris Wagner zag Swolfs als een belangrijk figuur in de vermeende (poging tot) matchfixing van de wedstrijden tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren. Tijdens afgeluisterde telefoongesprekken zei hij onder meer "geen probleem te hebben om Mechelen te helpen".

   

  Maar de Geschillencommissie Hoger Beroep sprak Swolfs vrij van matchfixing. De financieel directeur van Waasland-Beveren werd wel een jaar geschorst wegens het niet naleven van de meldingsplicht. Hij gaat niet in beroep, omdat hij "volgt dat hij initiatieven van KV Mechelen en/of haar bestuurders had moeten melden aan de KBVB", zegt zijn advocaat.

   

  Ook voorzitter Dirk Huyck, die een jaar voorwaardelijk werd geschorst, gaat niet in beroep bij het BAS. "Mijn cliënt zal berusten in de tussengekomen uitspraak van de geschillencommissie", aldus Huycks advocaat John Maes.

   

  De bestuurders van KV Mechelen - Thierry Steemans, Johan Timmermans, Olivier Somers en Stefan Vanroy - kloppen wel aan bij het BAS. Ook KV Mechelen legt zich niet zomaar neer bij zijn straf (degradatie naar 1B, geen Europees voetbal en geen bekervoetbal).