Gertjan De Mets ruilt voetbalveld voor montagecel

  Gertjan De Mets

  Gertjan De Mets speelde zijn laatste matchen in de kleuren van Beerschot Wilrijk.

  Gertjan De Mets zet een punt achter zijn spelerscarrière. De 32-jarige middenvelder blijft wel in het voetbal als video-analist en jeugdcoach bij AA Gent.

  Na meer dan 10 jaar profvoetbal hangt Gertjan De Mets zijn schoenen aan de haak. "Met trots blik ik terug op een mooie voetbalcarrière", schrijft hij op zijn Instagram. "Twaalf seizoenen lang heb ik het beste van mezelf gegeven, spelend voor warme clubs met passionele fans."

   

  "Bedankt aan alle ploegmakkers en stafleden met wie ik samenwerkte bij Club Brugge, KV Kortrijk, Zulte Waregem en Beerschot. Aan Clio en de kindjes, ouders, familie en vrienden dank je wel voor de jarenlange steun. Vandaag begin ik met volle goesting een nieuwe uitdaging bij AA Gent, als videoanalist en jeugdcoach. Tot snel!"

   

  De Mets, een geboren Bruggeling, stoomde in 2007 vanuit de jeugd van Club Brugge door naar de A-kern van blauw-zwart. Daar kwam hij, mede door blessureleed, weinig aan spelen toe. Dat veranderde toen hij in 2010 naar KV Kortrijk verhuisde. De Mets speelde er tot 2017.

   

  Bij zijn volgende club Zulte Waregem kreeg hij opnieuw minder speelkansen. Essevee leende de middenvelder vorig seizoen uit aan Beerschot Wilrijk. Daar greep De Mets vorig seizoen net naast de promotie, al kan dat door de matchfixingzaak nog veranderen. Hoe dan ook zal De Mets niet meer opdraven in 1A.

  De clubs van Gertjan De Mets:

  • 2007 - 2011: Club Brugge
  • 2010 - 2017: KV Kortrijk
  • 2017 - 2018: Zulte Waregem
  • 2018 - 2019: Beerschot Wilrijk.