Trente deelt in 2020 de Europese truien op de weg uit

  " "

  De Europese wielerbond (UEC) heeft de Noord-Italiaanse stad Trente uitgekozen tot gaststad voor de Europese kampioenschappen op de weg in 2020 (9-13 september).

  Er zullen 13 Europese titels verdeeld worden. De start en finish van elke wedstrijd ligt aan het Piazza Duomo. Behalve voor de tijdritten, die aan het Museum voor de Wetenschap van start gaan. Het lokale circuit telt 1 klim.

   

  Dit jaar vinden de Europese kampioenschappen van 7 tot 11 augustus in Alkmaar plaats, in Nederland. Vorig jaar waren Brno en Zlin (junioren en beloften) in Tsjechië en Glasgow (elite) het decor voor de Europese titelstrijd.


  België won goud met Victor Campenaerts (tijdrit) en Remco Evenepoel (weg- en tijdrit junioren), zilver met Ilan Van Wilder (tijdrit junioren) en brons met Wout van Aert (wegrit, na Matteo Trentin en Mathieu van der Poel).

  Tweet van organisatie: