Bondscoach Deschamps verklapt transfer Mendy naar Real Madrid

  Ferland Mendy zou de vijfde versterking van Real Madrid worden.

  Lyon-verdediger Ferland Mendy tekent binnenkort waarschijnlijk een contract bij Real Madrid. De Franse bondscoach Didier Deschamps praatte zijn mond voorbij op de persconferentie.

  Ferland Mendy (24) maakt al even indruk in de defensie bij Olympique Lyon en wordt in de geruchtenmolen dan ook vaak in één zin genoemd met Real Madrid. En de transfer van de verdediger lijkt ook in kannen en kruiken. Dat verklapte bondscoach Didier Deschamps in de aanloop naar het EK-kwalificatieduel van Frankrijk tegen Andorra.

   

  "Twee jaar geleden speelde hij in de Ligue 2 met Le Havre en binnenkort speelt hij bij Real Madrid", zei Deschamps. "Hij heeft een ongelofelijke ontwikkeling doorgemaakt. Hij heeft veel kwaliteiten en is voortdurend in beweging."

   

  Real Madrid wil de transfer nog niet bevestigen, maar de Koninklijke zou ongeveer 48 miljoen euro betalen voor de linksachter. Mendy zou de vijfde aanwinst in de Spaanse hoofdstad zijn na Eden Hazard (Chelsea), Luka Jovic (Frankfurt), Eder Militao (FC Porto) en Rodrygo (Santos).

  Deschamps lijkt zich van geen kwaad bewust