Aerts: "Extra trots dat ik Van der Poel kon kloppen na voorjaar dat hij reed"

  Toon Aerts ruilt zijn crossfiets even voor een wegexemplaar.

  Toon Aerts laat zijn crossfiets even in de garage staan voor de wegfiets. In de Ronde van België wil hij deze week zijn niveau aanscherpen, maar de winter blijft zijn favoriete seizoen. "Ik sta liever op het hoogste schavotje in het veld dan op een 15e plek te eindigen in een wielerklassieker", stelt de veldrijder.

  "Mooie resultaten fietsen"

  Toon Aerts heeft al enkele kermiskoersen gereden in België, maar morgen begint het echte werk in de Ronde van België. "Het gaat vrij goed momenteel", schat de Belgische kampioen veldrijden. "Ik heb na het veldritseizoen een hele maand niets gedaan. Ik ben twee keer op skireis geweest en heb een weekendje gepland met mijn vrienden."

   

  "Daarna ben ik weer aan de voorbereidingen begonnen. Ik heb een goede stage achter de rug met de ploeg in Mallorca. In juni wil ik nu wat mooie resultaten fietsen. Het is de perfecte maand om een hoog niveau te halen: in juli kunnen we weer wat rusten om daarna opnieuw op te bouwen richting het veldritseizoen."

  "Af en toe in de kijker rijden in Ronde van België"

  Toon Aerts wil zich als veldrijder af en toe eens tonen in het peloton in de Ronde van België. "Het is een mooie rittenkoers, met veel variatie. Je hebt een korte tijdrit, een rit in de Vlaamse Ardennen en een zware rit in de Ardennen met onder meer La Redoute."

   

  "Het is een leuke ronde voor crossers: we kunnen ons wat wegsteken achter de WorldTour-ploegen, maar kunnen ons af en toe ook tonen. Dat hoop ik toch. Het is een ideale wedstrijd om af en toe eens in de kijker te rijden."

   

  "Een plek in de top 10 zal te hoog gegrepen zijn. Het zal ervan afhangen hoe alles verloopt. Ik heb er vooral een doel van gemaakt om een goede uitslag te rijden in de tijdrit. Ik heb er veel in geïnvesteerd deze zomer. Het BK tijdrijden is misschien wel mijn belangrijkste wedstrijd deze maand. "

  Ik heb er vooral een doel van gemaakt om een goede uitslag te rijden in de tijdrit.

  "Alle pijlen op de cross richten"

  Toon Aerts keek ook met grote ogen naar de prestaties van collega-veldrijders Wout van Aert en Mathieu van der Poel in het voorjaar. "Ik zie het graag", zegt hij. "Als je ziet wat ze kunnen presteren en dan bedenkt dat ik in sommige wedstrijden, zoals op de Koppenberg, mee kon met die mannen..."

   

  "Het maakt me extra trots dat ik Van der Poel kon kloppen op de Koppenberg. Ik ben de enige die hem kon kloppen in de winter en dat toont dat ik mijn pijlen volledig op de cross moet richten. Ik denk niet dat ik grote klassiekers kan winnnen. Ik sta liever op het hoogste schavotje in het veld dan op de 15e plek in een mooie klassieker."

   

  "Van der Poel begint ook pas half oktober aan zijn veldritseizoen. De Wereldbeker is dan al twee of drie manches ver. Dat is in mijn voordeel om al een overwinning te pakken. Want als Mathieu start, dan wint hij meestal. Al kan het ook als een kleine overwinning aanvoelen om tweede te worden achter Wout of Mathieu."

  Aerts: "Ik wil me af en toe tonen in de Ronde van België"