Philipsen strandt in het zicht van de finish, Grosu wint sprint in Limburg

  Eduard Michael Grosu

  Blijdschap bij Grosu na zijn eerste zege van het seizoen.

  Jasper Philipsen heeft net naast een 2e seizoenszege gegrepen. De Belgische neoprof kleurde de 73e editie van de Ronde van Limburg met een solo, maar die hield geen stand. In de massasprint stak de Roemeense kampioen Grosu (Delko-Marseille) er met kop en schouders bovenuit.

  Roemeens kampioen Grosu sprint naar winst in de Ronde van Limburg

  Grosu verpest het feestje van Philipsen

  De organisatoren van de Ronde van Limburg kregen de voorbije 2 jaar met Wout van Aert en Mathieu van der Poel 2 schitterende namen op hun erelijst. Lange tijd zag het ernaar uit dat ze met Jasper Philipsen een nieuw rastalent in hun huldeboek zouden mogen schrijven.

   

  Philipsen reed samen met de Nederlander Sjoerd Bax weg uit het peloton en ging in de laatste kilometers solo. De Belg van UAE had pech dat achter hem Roompot en Delko-Marseille de handen in elkaar sloegen. Net op tijd hadden ze Philipsen te pakken. De Roemeense kampioen Grosu kon het werk van zijn ploeg in de gietende regen met sprekend gemak afwerken.

  Reacties na de Ronde van Limburg

  Uitslag Ronde van Limburg (1.1)

  1. Eduard Michael Grosu (Roe) - 201 km in 4u34'29"
  2. Simone Consonni (Ita) - allen zelfde tijd
  3. Lasse Norman Hansen (Den)
  4. Emils Liepins (Let)
  5. Boy van Poppel (Ned)
  6. Martijn Budding (Ned)
  7. Tom Van Asbroeck
  8. Alfdan De Decker
  9. Amaury Capiot
  10. Jordi Warlop