Veldrijdster Brammeier kondigt zwangerschap en einde carrière aan

  Nikki Brammeier mag terugblikken op een carrière van 15 jaar.

  Nikki Brammeier mag terugblikken op een carrière van 15 jaar.

  Brits kampioene veldrijden Nikki Brammeier heeft afscheid genomen van de wielerwereld. Nu ze zwanger is, heeft ze besloten dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk in haar leven.

  De 32-jarige Brammeier liet in een blog weten dat het geen makkelijke beslissing was om haar wielercarrière vaarwel te zeggen. "Eerst wilde ik graag een jaar rust nemen om nadien weer op de fiets te kruipen, maar na lang nadenken heb ik besloten dat het na 15 jaar tijd was voor een nieuw hoofdstuk. Ik wil ten volle genieten van de baby en dat kan niet als je een van 's werelds beste veldrijdsters wil blijven", schrijft Brammeier.

   

  Brammeier pakte vooral in het veld veel prijzen, maar kon ook op de weg uit de voeten. Als veldrijdster won ze onder meer 4 Britse titels, 4 EK-medailles, 5 Superprestigewedstrijden en de wereldbekermanche in Namen.

   

  Sinds 2016 is ze getrouwd met ex-wielrenner Matthew Brammeier. Hun 1e kind verwachten ze in november.