Mbaye Leye wordt assistent van Preud'homme bij Standard

  Preudhomme en Leye

  Mbaye Leye werkte als speler nog samen met Preud'homme bij AA Gent.

  Mbaye Leye geeft zijn carrière een nieuwe wending. Hij blijft in het voetbal als assistent van Michel Preud'homme bij Standard. Hij vervangt er Emilio Ferrera, die zich wil focussen op zijn opleidingscentrum in Aalst.

  Mbaye Leye en Michel Preud'homme werkten in het seizoen 2009-2010 al eens met elkaar samen, maar toen als coach en speler. Het respect tussen beiden bleef ook nadien groot (zie foto onder), dus toen Preud'homme een nieuwe assistent zocht, kwam hij snel bij Leye uit.

   

  De Senegalese aanvaller zette dit seizoen een punt achter zijn actieve carrière bij Moeskroen. Bij Standard kwam er een plaatsje vrij omdat Emilio Ferrera zich voltijds wil bezighouden met zijn voetbalacademie in Aalst. Leye, een ex-speler van Standard, zal samen met Eric Deflandre de rechterhand worden van Preud'homme.

  Preud'homme en Leye in een innige omhelzing.