Herstelde Kelderman maakt wederoptreden in Ronde van Zwitserland

  Na een lange revalidatie kan Team Sunweb weer rekenen op de diensten van Wilco Kelderman. De Nederlander brak eind maart een nekwervel en zijn linkersleutelbeen in de Ronde van Catalonië, maar is klaar voor zijn comeback.

  Wilco Kelderman was eigenlijk voorzien voor de Giro, in dienst van Tom Dumoulin. Maar door een zware val in de Ronde van Catalonië viel dat plan in het water. Kelderman moest na zijn tuimelperte herstellen van een gebroken nekwervel en linkersleutelbeen.

   

  In de Ronde van Zwitserland keert hij dit weekend terug in koers. "De voorbije twee maanden heb ik hard gewerkt om in de best mogelijke omstandigheden aan de komende wedstrijden te kunnen deelnemen", zegt Kelderman.

   

  "Het was niet altijd even leuk, maar 4 weken op de hometrainer en een goed plan van mijn ploeg en trainer brachten mij op een degelijk niveau. Nu zijn we bezig aan een hoogtestage van 2,5 weken in Tenerife. Daarna kijk ik ernaar uit opnieuw met de jongens te koersen."

  Kelderman is klaar voor zijn comeback