De Cauwer: "Van Aert zal goed uit de verf komen in de Tour"

  De verrassende Tour-deelname van Wout van Aert (Jumbo-Visma) maakt ook José De Cauwer gelukkig. "Van Aert kan alleen maar sterker worden door de Tour te rijden", zegt De Cauwer.

  De Cauwer: "Van Aert kan op rustige manier naar Tour gaan"

  "Het is heel mooi dat Wout van Aert straks zijn Tour-debuut maakt", vertelt De Cauwer. "Dat zegt veel over Van Aerts bedoelingen om zijn carrière verder uit te bouwen. Hij kan alleen maar sterker worden door een grote ronde te rijden."

   

  Dat Van Aert meteen de Tour rijdt als eerste grote ronde, vindt De Cauwer niet slecht. "In de Giro heb je steilere beklimmingen dan in de Tour, waar het er wel nerveuzer aan toegaat. Maar Van Aert kan op een relatief rustige manier naar de Tour gaan en er zijn ding doen."

   

  "Ik denk dat Wout van Aert wel eens goed uit de verf kan komen in de Tour. Volgens mij is hij er klaar voor. De start in België moet hem ook een dubbele kick geven."

  "De Plus en Van Aert kunnen soms vrije rol krijgen in Tour"

  Van Aert gaat in de eerste plaats als helper mee naar de Tour, bij Jumbo-Visma. In dienst van Groenewegen en Kruijswijk. "Maar tussendoor kan hij misschien ook eens zijn eigen kans gaan op een aankomst voor punchers, waar hij Sagan, Van Avermaet en Matthews kan tegenkomen. Van Aert moet tegen die mannen kunnen meedoen voor ritwinst."

   

  Met De Plus zit er een tweede Belg in de selectie van Jumbo-Visma. "Zowel De Plus als Van Aert kan op sommige momenten een vrije rol krijgen in de Tour", zegt De Cauwer.

   

  "Kopman Kruijswijk zal wel een zo goed mogelijk klassement proberen te rijden, maar ik denk niet dat hij ervan uitgaat dat hij de Tour zal winnen. Daardoor zal Jumbo-Visma de koers niet in handen moeten nemen, waardoor De Plus en Van Aert een soort vrijheid kunnen krijgen."