Bondsparket gaat niet in beroep bij het BAS tegen vrijspraak Waasland-Beveren

  Kris Wagner

  Bondsprocureur Kris Wagner zal moeten opdraven bij het BAS, maar hij diende zelf geen verzoekschrift in.

  Het Bondsparket zal zich afzijdig houden bij de procedure die verschillende clubs hebben aangespannen voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Dat wil niet zeggen dat Waasland-Beveren zeker vrijuit gaat, want Lokeren wil dat de Wase buren toch naar 1B gezet worden.

  Het Bondsparket had tijdens de tuchtprocedure de degradatie voor Waasland-Beveren geëist, maar de Geschillencommissie Hoger Beroep sprak de club vrij. Toch vindt het parket het niet nodig om die vrijspraak aan te vechten bij het BAS.

   

  "We hebben in de beslissing van de Geschillencommissie geen elementen aangetroffen die volgens het Bondsparket anders beoordeeld hadden moeten worden", klinkt het. En dus is er geen verzoekschrift naar het BAS opgestuurd. De deadline hiervoor was vandaag.

   

  Toch zal bondsprocureur Kris Wagner zich voor het BAS nog moeten verantwoorden, omdat andere partijen wél beroep hebben aangetekend. Zo vindt Lokeren dat de bond zijn reglement niet respecteert door Waasland-Beveren niet te laten zakken.

   

  De procedure voor het BAS wordt een van de komende dagen ingeleid.

  Alle betrokkenen bij KV Mechelen stappen naar het BAS

  Persagentschap Belga vernam ook dat alle Mechelse betrokkenen naar het BAS stappen. Eerder was al bekend dat de club zelf zijn verplichte degradatie aanvecht. Dat betekent dat financieel directeur Thierry Steemans (10 jaar schorsing), voorzitter Johan Timmermans (10 jaar schorsing), hoofdaandeelhouder Olivier Somers (10 jaar schorsing) en sportief directeur Stefaan Vanroy (7 jaar schorsing) in het verweer gaan. Ook de Mechelse supportersverenigingen Malinwa en KV Mechelen Support stappen naar het BAS.