• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Riel zwemt, fietst en loopt naar de 7e plaats in Leeds

  Van Riel

  Marten Van Riel (archieffoto) kwam als 4e uit het water.

  Marten Van Riel is 7e geëindigd in de World Series triatlon van Leeds, één plaatsje beter dan in Yokohama. Van Riel had zelfs lange tijd uitzicht op een nog beter resultaat, maar tijdens het lopen moest hij passen. Jelle Geens legde beslag op de 14e plaats.

  Marten Van Riel kwam als 4e uit het water en was bijzonder actief tijdens de fietsproef. Hij slaagde er wel niet om de toppers af te schudden. Bij het lopen hield hij lange tijd gelijke tred met de koplopers, maar na 5 van de 10 kilometer moest hij passen.

   

  Aan de finish had Van Riel 35 seconden achterstand op de Australische winnaar Jacob Birtwhistle, die zijn eerste zege behaalde op het mondiale toneel. Jelle Geens kon net als op het EK, waar hij 3e werd, heel wat lopers oprapen in het slotonderdeel, maar hij raakte toch niet verder dan een 14e plaats.

   

  Bij de vrouwen namen er geen Belgen deel. Claire Michel en Valérie Barthelemy kozen voor een hoogtestage. De zege was voor de Britse Taylor-Brown.