• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ulissi wint kat-en-muisspelletje tegen Nibali in Grote Prijs van Lugano

  Na een 2e en een 3e plaats heeft Diego Ulissi (UAE Team Emirates) de hoofdtrofee eindelijk te pakken in de Grote Prijs van Lugano. Al had hij wel een hele kluif aan zijn landgenoot Vincenzo Nibali.

  De Grote Prijs van Lugano kon rekenen op een sterk veld, met onder meer Nibali (2e in de Giro), comeback kid Aru, Giro-ritwinnaar Chaves, toptalent Pogacar en zijn ploegmaat Ulissi.

   

  In de jacht op de vroege vlucht had UAE Team Emirates de touwtjes in handen in het peloton. Toen Vincenzo Nibali een aanval lanceerde, kleefde Ulissi (UAE) aan zijn wiel.

   

  Het kopduo dikte aan tot 6 stuks totdat Ulissi versnelde. Nibali beet zich vast in het spoor van zijn landgenoot. Daarna probeerde Nibali tevergeefs Ulissi meerdere keren overboord te gooien. 

   

  Nibali wist dat hij in een sprint kansloos was tegen Ulissi en liet een groepje met zijn ploegmaat Mohoric terugkeren. Uiteindelijk mocht Ulissi toch zijn armen in de lucht gooien voor zijn ploegmakker Riaboetsjenko. Mohoric mocht als 3e mee op het podium, Nibali eindigde 5e.

  Grote Prijs van Lugano (1.1)

  1. Diego Ulissi (Ita)  
  2. Aleksander Riaboetsjenko (WRu)  
  3. Matej Mohoric (Svn)  
  4. Patrick Schelling (Zwi)  
  5. Vincenzo Nibali (Ita)  
  6. Giovanni Carboni (Ita)  
  7. Tadej Pogacar (Svn)  
  8. Simone Velasco (Ita)