• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Herrada is eindwinnaar in Luxemburg na nieuwe zege in slotrit

  Jesus Herrada heeft de Ronde van Luxemburg gewonnen. De Spanjaard van Cofidis had met zijn ritzege van zaterdag de leiderstrui veroverd en zette zondag de kers op de taart met een nieuwe overwinning in de slotetappe.

  In de laatste rit in de Ronde van Luxemburg moest het peloton 176 km afleggen tussen Mersch en Luxemburg-Stad. Een groepje van 8 renners mocht grotendeels het verhaal van de koers schrijven. Bij die acht 1 Belg: Ludovic Robeet van Wallonie-Bruxelles.

   

  In de finale kregen de renners met de Pabeierbierg een nijdige puist voorgeschoteld. De helling van 825 meter (gem. 9% - max 14%) moest in de laatste 12 kilometer 4 keer beklommen worden. De finish lag aan het einde van de 4e beklimming.

   

  Van de 8 vluchters bleek Delio Fernandez de dapperste. De Spanjaard werd pas in de laatste lokale ronde opgeraapt door het peloton. In de sprint bergop demonstreerde leider Jesus Herrada andermaal zijn goeie benen. De Spanjaard van Cofidis was sneller dan Jonathan Hivert en Pit Leyder en gaf zijn eindzege zo nog wat extra kleur.

  Uitslag rit 4:

  1. Jesus Herrada (Spa) 176 km in 4u19'06"
  2. Jonathan Hivert (Fra) op 2"
  3. Pit Leyder (Lux) z.t.
  4. Andrea Pasqualon (Ita)
  5. Maurits Lammertink (Ned) 6"
  6. Julien El Fares (Fra) 7"
  7. Huub Duijn (Ned) 8"
  8. Baptiste Planckaert
  9. Benjamin Declercq
  10. Anthony Turgis (Fra)

  Eindstand:

  1. Jesus Herrada (Spa) in 17u41'49"
  2. Maurits Lammertink (Ned) op 25"
  3. Andrea Pasqualon (Ita) 36"
  4. Anthony Turgis (Fra) 37"
  5. Szymon Rekita (Pol) 44"
  6. Baptiste Planckaert 47"
  7. Julien El Fares (Fra) 54"
  8. Jonas Rutsch (Dui) z.t.
  9. Luca Wackermann (Ita) 58"
  10. Joaquim Silva (Por) 59"