• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Thorgan Hazard: "Vooral mama is heel trots op Eden"

  De familie Hazard ging gisteren trots op de foto met feestvarken Eden.

  De familie Hazard ging gisteren trots op de foto met feestvarken Eden.

  Eden Hazard werd gisteren gehuldigd omdat hij al meer dan 100 matchen speelde in het shirt van de Rode Duivels. "Ik zal ook proberen om aan dat aantal te geraken", zei jongere broer Thorgan na de zege tegen Kazachstan. "Maar dat wordt heel moeilijk."

  Thorgan Hazard: "Eden was blij toen officieel persbericht er was"

  Thorgan Hazard was getuige van een feestavond voor zijn broer Eden, die in de bloemetjes werd gezet voor zijn honderdste cap in Cyprus van 2 maanden geleden. Voor de aftrap werd een foto van het gezin Hazard genomen.

   

  "Vooral mama was heel tevreden en trots, dat zal een mooie foto zijn", lachte Thorgan Hazard. "Ik ga proberen om dat ook te presteren, maar dat wordt moeilijk."   

   

  Vrijdag werd de transfer van Eden Hazard naar Real Madrid geofficialiseerd. "Ik ben heel blij voor hem, het was zijn droom. Eden heeft 7 mooie seizoenen beleefd bij Chelsea. Hij verlaat die club in goede verstandhouding en met de Europa League-eindzege."

   

  "Eden was niet zenuwachtig. Maar wanneer zo'n transfer hangende is, ben je ongeduldig. Hij was heel tevreden toen het officiële persbericht werd verstuurd. Eden zal in Madrid titels blijven winnen", besluit Thorgan.

  Castagne: "Elke keer dat ik start, heb ik meer vertrouwen"

  Timothy Castagne opende gisteren zijn rekening bij de Rode Duivels. Na 14 minuten zette hij de 2-0 op het bord. "Ik ben daar heel trots op", zegt de rechterflankspeler van Atalanta.

   

  "Bovendien is het een doelpunt na een mooie actie. Naast de goal leverde ik ook een assist af. En daar had nog een tweede assist bij kunnen komen, maar Lukaku faalde oog in oog met de doelman", lacht Castagne.

   

  Castagne kreeg van Martinez de voorkeur op Thomas Meunier op de rechterwingbackpositie. "Thomas heeft last gehad van enkele blessures, terwijl ik een goed seizoenseinde beleefde. Ik denk dat de coach naar het vormpeil heeft gekeken. Dat is een goede zaak. We weten dat we een kans krijgen als we goed presteren bij onze club."   

   

  Castagne heeft nu vijf caps achter zijn naam. "Elke keer dat ik start, heb ik meer vertrouwen. En op de rechterflank verloopt de samenwerking met Mertens goed."

  Alderweireld: "Nederlaag tegen Zwitserland mogen we niet vergeten"

  Toby Alderweireld kwam met de Belgische defensie nauwelijks in de problemen. "Kazachstan had met 3-0 gewonnen tegen Schotland. Als je geen vechtlust toont, kan er altijd iets gebeuren in voetbal. Maar we begonnen goed en hebben vrij snel het verschil gemaakt."

   

  "Ik ben wel blij dat dit de laatste matchen van het seizoen zijn. Zeker na zo'n Champions League-finale waarvoor je 3 weken hard getraind hebt en je je mentaal hebt voorbereid."

   

  De Rode Duivels hebben nu 9 op 9 in de EK-voorronde. "We moeten iedere match gefocust blijven en een goede prestatie neerzetten. Nadat we Zwitserland geklopt hadden in de Nations League, dacht iedereen dat we door waren. Maar uiteindelijk lagen we eruit. Dat mogen we niet vergeten. We willen het seizoen afsluiten met een mooie zege dinsdag tegen Schotland."