• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Alaphilippe over contractverlenging: "Een winnend team hoef je niet te veranderen"

  Alaphilippe wil opnieuw schitteren in de Tour.

  Alaphilippe wil opnieuw schitteren in de Tour.

  Na een heel vruchtbaar voorjaar legt Julian Alaphilippe de laatste hand aan zijn voorbereiding op de Tour de France. "De start in Brussel zal heel mooi zijn, ik hou van België", blikt Alaphilippe vooruit.

  Alaphilippe: "Er opnieuw een mooie Tour van maken"

  Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) was vorig jaar een smaakmaker in de Tour. Met 2 ritzeges en de bolletjestrui. "Voor mij is de Tour altijd een speciale koers", zegt Alaphilippe voor de start van het Critérium du Dauphiné.

   

  "Of ik opnieuw voor de bolletjestrui zal gaan in de Tour? Dat weet ik niet, dat hangt af van hoe ik me voel. Vorig jaar had ik me nooit kunnen inbeelden dat ik de bergtrui ooit zou dragen. En uiteindelijk reed ik tot en met in Parijs in de bollen."

   

  De Tour-start in Brussel kan Alaphilippe ook wel bekoren. "Ik hou heel veel van België. Vooral de laatste jaren, omdat ik in een Belgische ploeg rijd. Het zal een mooie Tour-start zijn, met veel toeschouwers en een ploegentijdrit op de 2e dag."

   

  "Ik zal in elk geval met een zo goed mogelijke conditie naar Brussel proberen af te reizen om er een mooie Tour van te maken."

  "Veel interesse van andere teams"

  Na zeges in de Strade Bianche, Milaan-Sanremo en de Waalse Pijl verlengde Alaphilippe een week geleden zijn contract bij Deceuninck-Quick Step.

   

  Waarom? "Omdat het een ploeg is die wint. En een winnend team hoef je niet te veranderen", zegt Alaphilippe.


  De Fransman kreeg ook aanbiedingen van andere teams. "Sommige teams waren een beetje, andere waren meer geïnteresseerd. En 2 teams waren heel geïnteresseerd."

   

  "Ik heb veel respect voor al die teams en hun projecten die ze me voorstelden. Maar met Patrick Lefevere ben ik uiteindelijk tot een akkoord gekomen. Hopelijk kan ik de goede lijn de komende jaren doortrekken."

  Bekijk het interview met Alaphilippe