• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Aubel: "Zelfs als wereldkampioen moeten we ons voorbereiden als underdog"

  Florent Van Aubel: "We gaan het morgen proberen recht te zetten."

  Na 19 ongeslagen duels hebben de Red Lions in de Hockey Pro League een 4-0-nederlaag geleden tegen Nederland. De wereldkampioenen konden "de knop snel omdraaien". "We gaan het morgen al proberen recht te zetten", klinkt het.

  België klopte Nederland nog in de finale van het WK, dus de noorderburen zonnen op wraak. "Je voelde dat ze uit waren op revanche", zegt Florent Van Aubel. "Ze waren beter en scherper dan wij."

   

  "We moeten opletten dat het niet te gemakkelijk wordt voor ons. We moeten ons blijven voorbereiden als underdog. Dat klinkt misschien jammer als wereldkampioen en nummer 1 van de wereld, maar zo zijn we op ons best. We moeten terug naar de basics, dat was vandaag niet goed genoeg."

   

  "We staan weer met de voetjes op de grond. 4-0 in eigen huis tegen Nederland doet altijd pijn, maar we gaan het morgen proberen recht te zetten in Nederland."

  Briels: "We moeten nederig blijven"

  Ook aanvoerder Thomas Briels kon de nederlaag tegen Nederland snel een plekje geven. "Verliezen is nooit leuk en het is jammer dat er een einde komt aan onze ongeslagen reeks. Maar we moesten scherper zijn in het derde kwart. We moeten nederig blijven en hard blijven werken."

   

  Ook Arthur De Sloover wil "de knop snel omdraaien". "We hebben het veel te veel willen forceren. We speelden op een veel te individuele manier en wilden te snel gaan in plaats van de bal gewoon in de ploeg te houden en te wachten op het goede moment.",

   

  Met nog steeds de tweede plaats in het klassement achter Australië, ziet België Nederland naderen op de derde plaats. "Het is belangrijk niet te veel naar het klassement te kijken", zei De Sloover. "We moeten morgen de knop snel omdraaien, want ik denk dat dit nodig zal zijn om een goed resultaat te halen om ons te verzekeren van een plaats in de top vier."