• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Herrada slaat dubbelslag in Luxemburg na opgave van leider Laporte

  Jesus Herrada mocht vieren in Diekirch.

  Jesus Herrada mocht vieren in Diekirch.

  Jesus Herrada heeft de heuvelachtige 3e etappe in de Ronde van Luxemburg gewonnen. De Spanjaard van Cofidis neemt ook de leiderstrui over van Christophe Laporte, die ziek van zijn fiets stapte.

  Een vlucht van 4 renners kleurde de 3e rit in Luxemburg, die het peloton van Mondorf naar Diekirch voerde. Bij de 4 één Belg: Dries De Bondt. Samen met medevluchter Alessandro Tonelli kon De Bondt zijn wagonnetje aanhaken bij een sterke Jesus Herrada, die in de heuvelachtige finale de knuppel in het hoenderhok gooide met een snedige aanval.

   

  Al snel bleek dat De Bondt en Tonelli hun beste krachten verspeeld hadden in de vlucht. Een groepje achtervolgers kwam op de slotklim nipt te laat om Herrada nog bij de lurven te grijpen. Maurits Lammertink finishte op 3 seconden van Herrada als tweede.

   

  Herrada begint zo zondag als leider aan de slotetappe, want de Cofidis-renner nam ook de leiderstrui over van Christophe Laporte. De Fransman had de proloog en de 1e etappe gewonnen, maar staakte zaterdag de strijd met griep.