• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Montenegro ontslaat zijn bondscoach na werkweigering tegen Kosovo

  " "

  Ljubisa Tumbakovic was sinds februari 2016 coach van Montenegro.

  De Montenegrijnse voetbalbond (FSCG) heeft na een spoedvergadering gisteravond zijn Servische bondscoach Ljubisa Tumbakovic zijn C4 gegeven. Tumbakovic kwam niet opdagen voor de EK-voorrondematch tegen Kosovo. "Een onaangename verrassing", klonk het in een persbericht.

  De bond "heeft unaniem beslist om Ljubisa Tumbakovic te ontslaan vanwege zijn beslissing om het team niet te leiden voor de match (tegen Kosovo). Dat was een onaangename verrassing en een inbreuk op zijn professionele verplichtingen."

   

  Tumbakovic was bondscoach van Montenegro sinds februari 2016. Ook 2 internationals van Servische origine, Mirko Ivanic en Filip Stojkovic, waren afwezig. De bond betoonde daarover "zijn grote spijt", volgens de FSCG waren ze het slachtoffer van "grote druk" van de Serviërs.

   

  De 3 stonden volgens de UEFA-data niet op het matchblad van Montenegro-Kosovo (1-1) en waren ook niet aanwezig op of rond het veld.

   

  Hun reden is politiek: terwijl Montenegro Kosovo, dat sinds 2008 onafhankelijk is, erkent, doet Servië dat niet. De FSCG is van mening dat "zaken van buiten de sport het voetbal en de sport hebben overwonnen".

   

  De match vond plaats achter gesloten deuren, omdat de UEFA de Montenegrijnse fans had bestraft voor racistische gezangen bij een match in maart tegen Engeland.

  groep A

  1. 40' - Verv. Arber Zeneli door Edon Zhegrova
  2. 25' - Doelpunt - Milot Rashica (0 - 1)
  1. 86' - Verv. Marko Jankovic door Vladimir Jovovic
  2. 83' - Geel - Marko Simic
  3. 83' - Geel - Milot Rashica
  4. 79' - Verv. Bersant Celina door Elbasan Rashani
  5. 77' - Geel - Arijanet Muric
  6. 72' - Verv. Zarko Tomasevic door Aleksandar Boljevic
  7. 70' - Verv. Leart Paqarada door Benjamin Kololli
  8. 70' - Doelpunt - Stefan Mugosa (1 - 1)
  9. 60' - Verv. Aleksandar Scekic door Marko Bakic
  10. 58' - Geel - Leart Paqarada
  11. 52' - Geel - Marko Vesovic