Ga naar de inhoud

Montenegro ontslaat zijn bondscoach na werkweigering tegen Kosovo

 za 8 juni 2019 10:00
" "
Ljubisa Tumbakovic was sinds februari 2016 coach van Montenegro.

De Montenegrijnse voetbalbond (FSCG) heeft na een spoedvergadering gisteravond zijn Servische bondscoach Ljubisa Tumbakovic zijn C4 gegeven. Tumbakovic kwam niet opdagen voor de EK-voorrondematch tegen Kosovo. "Een onaangename verrassing", klonk het in een persbericht.

De bond "heeft unaniem beslist om Ljubisa Tumbakovic te ontslaan vanwege zijn beslissing om het team niet te leiden voor de match (tegen Kosovo). Dat was een onaangename verrassing en een inbreuk op zijn professionele verplichtingen."

 

Tumbakovic was bondscoach van Montenegro sinds februari 2016. Ook 2 internationals van Servische origine, Mirko Ivanic en Filip Stojkovic, waren afwezig. De bond betoonde daarover "zijn grote spijt", volgens de FSCG waren ze het slachtoffer van "grote druk" van de Serviërs.

 

De 3 stonden volgens de UEFA-data niet op het matchblad van Montenegro-Kosovo (1-1) en waren ook niet aanwezig op of rond het veld.

 

Hun reden is politiek: terwijl Montenegro Kosovo, dat sinds 2008 onafhankelijk is, erkent, doet Servië dat niet. De FSCG is van mening dat "zaken van buiten de sport het voetbal en de sport hebben overwonnen".

 

De match vond plaats achter gesloten deuren, omdat de UEFA de Montenegrijnse fans had bestraft voor racistische gezangen bij een match in maart tegen Engeland.

Montenegro
einde
1-1
Kosovo
  1. 25' - Doelpunt - Milot Rashica (0 - 1)
  2. 40' - Verv. Arber Zeneli door Edon Zhegrova
  1. 58' - Geel - Leart Paqarada
  2. 70' - Doelpunt - Stefan Mugosa (1 - 1)
  3. 77' - Geel - Arijanet Muric
  4. 83' - Geel - Milot Rashica
EK-kwalificatie - speeldag 3 - 07/06/19 - 20:47
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
25'
Milot Rashica
0 - 1
Milot Rashica
25'
70'
Stefan Mugosa
70'
Stefan Mugosa
1 - 1