• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Messi swingt voor de rust, Argentinië peuzelt Nicaragua op

  Messi en Suarez kunnen het goed met elkaar vinden.

  Argentinië heeft wat extra vertrouwen in de tank om aan de Copa America te beginnen. Het klopte Nicaragua in een oefenduel met 5-1. Lionel Messi scoorde twee keer in de eerste helft en mocht dan gaan rusten. 

  Volgende week begint de Copa America in Brazilië en Argentinië lijkt klaar om er te schitteren. Nicaragua, pas 129e op de FIFA-ranking, was een hapklare brok op weg naar het toernooi. Lionel Messi nam zijn ploeg op sleeptouw voor de rust. Hij rolde in zijn eentje de defensie op. Na zijn gezondheidswandeling legde hij de 1-0 binnen.

   

  Amper een minuut later was het weer raak voor de Barcelona-ster. Zo kon Argentinië met een dubbele bonus naar de kleedkamer en mocht Messi gaan rusten. Paulo Dybala mocht opdraven, maar het was de vervanger van Agüero, Lautaro Martinez, die er na de pauze nog twee in het mandje dropte. 

   

  Pereyra, die na een uur ex-Anderlecht-speler Matias Suarez was komen vervangen, zorgde in de 81e minuut voor de 5-0. Juan Barrera tekende in de slotminuut vanaf de stip nog voor de eerredder bij de bezoekers na handspel van Otamendi. 

   

  Argentinië speelt op de Copa America in de groepsfase tegen Colombia, Paraguay en Qatar.       

  Een heerlijke openingsgoal van Lionel Messi