Martinez: "Focus was belangrijk, anders krijg je verrassend resultaat"

  Roberto Martinez was een tevreden bondscoach.

  Roberto Martinez was tevreden over de klinische zege van de Rode Duivels tegen Kazachstan in de EK-kwalificatiecampagne. "9 op 9 lijkt misschien gemakkelijk, maar dit zijn opnieuw 3 belangrijke punten", zei de bondscoach.

  "Het begin van de wedstrijd gaf me het meeste voldoening", zei Martinez. "Dit is een heel gevaarlijke wedstrijd als je niet goed start. We hebben Kazachstan geen scherpe start gegund."

   

  "De concentratie zat goed in de eerste 20 minuten en dat leverde twee doelpunten op. Dan waren we de richting even kwijt, maar gelukkig starten we in de tweede helft weer goed. Onze beste kansen hebben we zelfs niet omgezet."

   

  "Je mag na 20 minuten niet denken dat de overwinning binnen is, zo werkt het niet. Denk maar aan de nederlaag tegen Zwitserland in de Nations League. Voor je het weet, maak je het jezelf moeilijk. Daarom was ik zo blij met onze start in de tweede helft."

   

  "9 op 9 ziet er misschien gemakkelijk uit, maar zonder de juiste focus hadden we misschien een verrassend resultaat gekregen. Er zijn altijd landen die hun EK-ticket missen omdat ze onverwacht punten laten liggen. Dit waren opnieuw drie belangrijke punten en nu verleggen we onze focus op Schotland."

  "Castagne is enorm gegroeid"

  Martinez koos voor Timothy Castagne op de rechterflank in plaats van Thomas Meunier. "We moeten er rekening mee houden dat we twee kwalificatiewedstrijden spelen", verklaarde de bondscoach. "Vleugelspeler is een veeleisende positie."

   

  "Castagne is enorm gegroeid sinds onze vorige campagne. Hij heeft veel vertrouwen. Meunier sukkelde op het einde van het seizoen met wat kwaaltjes en kon de rust gebruiken. Het is ook belangrijk dat er meer spelers kunnen worden ingezet in de groep."