• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Opvallend: Turks president Erdogan is getuige op huwelijk Özil

  " "

  Amine Gülse, Mesut Özil, Recep Tayyip Erdogan en Emine Erdogan.

  De Duits-Turkse voetballer Mesut Özil en het Zweeds-Turkse model en actrice Amine Gülse zijn gisteren in Istanbul in de echt getreden. Niets bijzonder, zou je denken. Maar de getuigen van het koppel waren dat wel: Turks president Erdogan en zijn vrouw.

  Op een idyllisch plekje aan de Bosporus gaven de Arsenal-voetballer en de voormalige Miss Turkije elkaar hun jawoord mét hun getuigen naast zich: Turks president Recep Tayyip Erdogan voor Özil en zijn vrouw Emine voor Gülse.

   

  "Ik ben getuige en vraag Allah om geluk", sprak Erdogan. "Moge jullie lang en gelukkig leven", voegde zijn vrouw eraantoe.

   

  Erdogan nam nog kort het woord in de ceremonie met wat wijze raad voor het koppel: "Natuurlijk is het huwelijk een lange reis. Met goeie dagen, maar ook slechte. Geluk vermenigvuldigt als het wordt gedeeld. En negativiteit wordt geluk als je er geduldig mee omgaat. Ik geloof dat deze 2 jonge mensen dit naar best vermogen zullen kunnen en een gelukkig leven zullen leiden." (lees voort onder de video)

  Beelden van de ceremonie:

  Rel door foto Özil-Erdogan voor Wereldbeker 2018

  Özil en Erdogan hebben een band. Vorig jaar kreeg Özil in Duitsland veel kritiek voor een foto waarop hij samen met zijn Duitse teammaat Ilkay Gündogan met de Turkse president poseerde. De Duitse pers verweet hen verkiezingspropaganda voor Erdogan en een gebrek aan loyaliteit.

   

  De affaire verstoorde de voorbereiding van de Duitse nationale ploeg in de aanloop naar het WK in Rusland. En de polemiek hield niet op tijdens het toernooi. De Wereldbeker werd een flop voor de Mannschaft en Özil kondigde meteen erna zijn internationale afscheid aan. Hij verweet de Duitse bond, zijn voorzitter, de fans en de media racisme en een gebrek aan respect. Erdogan steunde Özil en noemde zijn behandeling onaanvaardbaar na al zijn successen met Duitsland.