• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bocholt boven op handbalgala: Spooren en Robyns Spelers van het Jaar

  " "

  Serge Spooren en Edel Robyns komen allebei uit voor Bocholt.

  Gisteravond zijn op Stayen in Sint-Truiden de jaarlijkse handbalprijzen uitgereikt. Grote slokop was Bocholt met liefst 7 trofeeën. Serge Spooren en Edel Robyns werden door hun collega's gekozen tot Speler en Speelster van het Jaar. 

  De mannen van Bocholt pakten voor de 2e keer in 3 jaar de treble (titel, beker en BENE-League), de vrouwen vierden hun allereerste landstitel. Spooren en Robyns verzilverden het succes van hun team.

   

  Voor Spooren is het zijn eerste uitverkiezing tot Speler van het Jaar. Robyns kreeg de trofee uit handen van haar broer Tom, vorig jaar laureaat bij de mannen. Samen met haar zus Sam ruilt Edel komend seizoen Achilles Bocholt voor Initia Hasselt.

   

  De succesvolle handbalclub vierde gisteren ook nog de Trainer van het Jaar bij de mannen - voor het 3e jaar op een rij Bart Lenders - en bij de vrouwen met afscheidnemend coach Mathijs Woolderink.

   

  Clem Leroy was de beste doelman en voor de journalisten waren Damian Kedziora en Edel Robyns de besten. Dat brengt het aantal Bocholtse trofeeën op 7.

   

  De eer van beste doelvrouw bleef in Sint-Truiden met Edith Cochici. Stéphane Cappa en Eric Schreder was het beste scheidsrechtersduo.

   

  Kevin Jacobs tot slot kreeg een Lifetime Achievement Award: na 21 jaar als spelverdeler van Sasja verdient hij die wel. Volgend seizoen treedt het clubicoon toe tot de staf van de Antwerpse club. Het doel: meteen weer promoveren. Want Sasja verloor na een dramatische barrage tegen Hasselt.  

  Eerbetoon aan Kevin Jacobs: 21 jaar spelverdeler van Sasja

  Felicitatietweet: