Ann Wauters maakt rentree bij Belgian Cats na maanden blessureleed

  Ann Wauters was goed voor 10 punten.

  Ann Wauters was goed voor 10 punten.

  In de voorbereiding op het EK basketbal hebben de Belgian Cats een oefenwedstrijd tegen Italië verloren. De Belgische vrouwen deden het op een internationaal toernooi in Zaragoza zonder Emma Meesseman, Kim Mestdagh, Julie Allemand en Laure Resimont.

  WNBA-speelsters Emma Meesseman en Kim Mestdagh sloten pas deze week aan bij de Belgian Cats en kregen rust, net als Julie Allemand. De spelverdeelster pakte de Franse titel met Lyon en mocht ook nog genieten van een weekje vakantie. Laure Resimont herstelt nog van een blessure.

   

  Wel op het appel in Zaragoza was Ann Wauters, die voor het eerst sinds het WK vorige zomer minuten pakte in een wedstrijd. In haar eerste match na een zware knieblessure was Wauters tegen Italië goed voor 10 punten en 3 rebounds. Jana Raman was de beste Belgische schutter met 13 punten. De speelster van Valencia plukte ook 9 rebounds.

   

  Italië, dat zonder vedette Cecilia Zandalasini aantrad, won uiteindelijk wel met 60-49. De Italiaanse vrouwen mogen zondag de finale spelen op het toernooi in Zaragoza, waar ook Spanje en Rusland actief zijn. De Belgian Cats spelen de wedstrijd om de 3e plaats.